Costul întregului tratament poate fi achitat în rate fixe prin TBI Bank.

Ce este Ortodonția? – Ortodonție copii și adulți Iași

În viața de zi cu zi, este important să avem un aspect fizic plăcut și să zâmbim cu încredere. Astfel, o vizită la medicul ortodont este din ce în ce mai des căutată.

Ortodonția este ramura stomatologiei specializată în diagnosticarea, prevenirea și tratamentul anomaliilor dentare și faciale. Sau altfel spus, aceasta presupune îndreptarea dinților, alinierea dinților strâmbi sau înghesuiți cu scopul de a ne îmbunătăți funcția masticatorie și aspectul fizic. Tratamentul ortodontic este efectuat de un medic ortodont, care este specializat în acest domeniu.

Ortodonția presupune montarea unui aparat dentar fix sau purtarea de aligners, care sunt niște gutiere subțiri, transparente din plastic, pe care le puteți îndepărta. Mulți cred că numai adolescenții poartă aparat dentar, dar ortodonția poate fi potrivită pentru orice vârstă. Multe  probleme ortodontice sunt mai ușor de corectat dacă sunt detectate la o vârstă fragedă, când oasele maxilare sunt încă în creștere.

Cei mai mulți oameni care au nevoie de tratament ortodontic o fac pentru că au dinții strâmbi, ceea ce poate duce la probleme cum ar fi dificultatea de a mușca sau de a mesteca, respirația neadecvată sau vorbirea neclară. În plus, anamaliile dentare sau osoase pot provoca dureri de cap, tensiune în gât și umeri și alte probleme de sănătate.

Înainte de a începe un tratament ortodontic, pacienții trebuie să fie examinați de un ortodont calificat. În timpul examinării inițiale, medicul specialist va evalua poziția dinților și maxilarelor, mușcătura și alți factori legați de sănătatea dentară. Pe baza acestor evaluări, ortodontul va putea recomanda un plan de tratament personalizat.

Care sunt tipurile de tratamente ortodontice?

Există două tipuri principale de aparate – fixe și mobile.

Printre cele mai comune metode de tratament ortodontic se numără purtarea unor aparate dentare fixe, care sunt dispozitive care se atașează pe dinți și îi ajută să se miște într-o anumită poziție. Acestea sunt formate din brackets și arcuri metalice. Se pota plica atât vestibular, cât și lingual, în funcție de cazul clinic. Aparatele dentare pot fi făcute din metal, ceramică sau safir și pot fi purtate timp de câteva luni până la câțiva ani, în funcție de complexitatea tratamentului.

În plus, există și aparate dentare invizibile, cum ar fi sistemul Invisalign, care utilizează o serie de alignere transparente , ca niște gutiere care se mulează perfect pe dinți și care trebuie schimbate la fiecare două săptămâni. Acestea sunt mai estetice și mai confortabile decât aparatele dentare tradiționale, dar nu sunt potrivite pentru toți pacienții.

Alte opțiuni de tratament ortodontic includ utilizarea de aparate mobile, care se folosesc la copiii cu denția de lapte sau mixtă și disjunctoarele, care sunt utilizate pentru a corecta problemele legate de dimensiunea maxilarelor.

În general, tratamentul ortodontic este o investiție semnificativă în sănătatea dentară și poate fi necesar pentru a preveni problemele de sănătate mai grave în viitor. Cu toate acestea, mulți pacienți care au urmat un tratament ortodontic spun că este un proces foarte benefic, care îmbunătățește aspectul danturii și le oferă o mai mare încredere în sine.

La Clinica INOVADENT, avem misiunea de a schimba vieți prin zâmbete. Dacă doriți să vă trăiți viața la maxim, aveți  nevoie de încrederea de a zâmbi liber și din plin. Aici intervenim noi!

Echipa noastră de specialisti în ortodonție, vă va fi alături la fiecare pas pentru a asigura cel mai bun rezultat posibil pentru dinții dumneavoastră și pentru a vă oferi un motiv să zâmbiți atât din interior, cât și din exterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți citi și alte articole