Costul întregului tratament poate fi achitat în rate fixe prin TBI Bank.

Știai că grijile zilnice pot afecta gingiile tale? Parodontologie Iași

Ce este parodontologia?
Aceasta este specialitatea care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea afecțiunilor ce afectează gingiile și țesuturile parodontale. Țesuturile parodontale sunt acele structuri care ajută la susținerea dintelui , fiind un grup compus din os alveolar, ciment radicular, ligament parodontal și gingie. Dinții se află în interiorul osului alveolar și sunt susținuți de ligamentul parodontal care se unește cu cimentul- acea structură ce acoperă rădăcina dintelui.

Boala parodontală este o afecțiune care afectează țesutul de susținere al dintelui. Există două tipuri principale ale patologiei gingivale: gingivita (afecțiunea mai puțin gravă, care afectează doar gingiile) și parodontoza (unde sunt implicate toate structurile de susținere). Deși există numeroase semne și simptome asociate cu boala parodontală, este posibil ca pacientul să nu realizeze ca are boala. Stomatologul va verifica semnele bolii parodontale în timpul controlului , iar dacă va fi necesar vă va îndruma către un parodontolog (medic specialist în parodontologie).

De obicei, simptomele de debut sunt gingii care tind să sângereze ușor, mai ales la periaj, sunt sensibile și se înroșesc, desprinderea gingiilor de pe dinți creând spații cunoscute sub denumirea de pungi parodontale, respirație urât mirositoare constantă sau gust neplăcut în gură, mobilitate dentară. . Boala parodontală poate duce la pierderea definitivă a dinților, atunci când boala este în stadiu avansat.

Ce presupune consultul unui medic specialist parodontolog

Dacă sunteți îndrumat către un medic specializat în acest domeniu, ar trebui să vă așteptați la o varietate de soluții pentru a vă trata problema, inclusiv abordări chirurgicale și non-chirurgicale. Majoritatea tratamentelor încep cu ceea ce este cunoscut sub numele de terapie de fază inițială – o curățare minuțioasă a dinților pentru a îndepărta placa și tartrul supra și subgingival. Această manoperă se efectuează de obicei sub anestezie locală.

Tratamentele mai avansate pot include chirurgia parodontală. Acestea includ regenerarea tisulară în care sunt utilizate grefe osoase pentru regenerarea osului, terapia de reducere a pungii parodontale, micșorarea spațiului dintre dinți și gingii , grefele de țesut gingival. Specialistul dumneavoastră vă va sfătui dacă aceste intervenții sunt necesare, după o examinare atentă și minuțioasă a structurilor dentare și de susținere.

Prevenirea bolii parodontale

Prevenția este foarte importantă pentru a evita potențiala pierdere a dinților și apariția altor complicații în viitor. Există diverși factori de risc care ar trebui evitați pentru a preveni apariția și dezvoltarea bolii gingivale. Acești factori de risc includ fumatul sau tutunul de mestecat, anumite medicamente, diabetul, obturațiile defecte, punțile care sunt prost adaptate și înghesuirile dentare ce îngreunează curățarea și periajul. Cea mai ușoară modalitate de a preveni boala parodontală și consecințtele acesteia este de a practica o bună igienă orală prin periaj (cel puțin de două ori pe zi) și folosirea aței dentare. De asemenea, este important să vizitați regulat un dentist și să mențineți o dietă sănătoasă.

Știm cu toții că este mai bine de prevenit, decât de tratat, mai ales atunci când boala este în stadiu avansat și este necesară intervenția chirurgicală. De aceea,cel mai bine să vă programați din timp la clinică, iar specialistul nostru vă va oferi servicii de cea mai înaltă calitate. Aparatură modernă, tehnologii de ultima generație, medici cu experiență și ambianța placută sunt doar câteva aspecte care vă vor face să reveniți din nou cu drag.

Programați-vă la un control la Clinica INOVADENT, pentru a trata problemele gingivale și a obține o sănătate orală semnificativ îmbunătățită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți citi și alte articole