Costul întregului tratament poate fi achitat în rate fixe prin TBI Bank.

Ce este pedodonția? Clinica stomatologica Inovadent Iasi

Pedodonția este o specialitate axată pe diagnosticarea și tratarea problemelor dentare ale copiilor. Un stomatolog pediatru lucrează cu copiii începând din copilărie până la vârsta adultă tânără. Medicul dentist pediatru îi ajută pe copii să obțină și să mențină o sănătate orală bună. Aflați țn acest articol mai multe despre stomatologia pediatrică pentru a înțelege de ce este importantă pentru sănătatea orală a copilului dumneavoastră.

Când trebuie să programez o vizită la medicul pedodont?

Copiii încep de obicei să aibă dinți primari în jurul vârstei de șase luni. Copiii ar trebui să viziteze medicul dentist pedodont odată cu erupția primului dinte de lapte sau până la vârsta de un an, oricare dintre acestea survine mai întâi. Sunt și alte patologii orale care necesita consultul specialistului- carii dentare, ocluzie incorect, diferite anomalii dentare.

Cine este medicul stomatolog pediatru?

Medicii stomatologi pediatri sunt responsabili de menținerea sănătății bucale a copiilor din copilărie până la adolescență. Ei au experiența și calificările necesare pentru a avea grijă de dinți și gingiile unui copilaș în diferitele etape ale dezvoltării dentare.

Fără îngrijire dentară adecvată, copiii se confruntă cu posibile carii bucale și boli care pot provoca dureri și complicații. Cariile dentare la începutul copilăriei – o boală infecțioasă – sunt de 5 ori mai frecvente la copii decât astmul și de 7 ori mai frecvente decât febra fânului. Aproximativ 1 din 5 (20%) copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani au cel puțin un dinte cariat netratat.

Ce tipuri de tratamente oferă medicii stomatologi pediatri?

Medicii stomatologi pediatri oferă îngrijire orală complexă, care include următoarele:

  • Consult de sănătate orală a sugarului, care include evaluarea riscului de carie la mamă și copil
  • Îngrijire dentară preventivă, inclusiv igienizare și tratamente cu fluor, precum și recomandări de nutriție și dietă
  • Consiliere pentru a scăpa de obiceiuri nocive, cu mar fi suptul degetului mare.
  • Evaluare și tratament precoce pentru îndreptarea dinților și corectarea unei mușcături necorespunzătoare (ortodonție)
  • Tratarea cariilor sau altor defecte dentare
  • Diagnosticul afecțiunilor orale asociate cu boli precum diabetul, malformațiile cardiace congenitale, astmul, febra fânului și tulburarea de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD)
  • Managementul bolilor și afecțiunilor gingivale, inclusiv ulcere, frenuri scurte, mucocel sau boala parodontală pediatrică
  • Îngrijirea leziunilor dentare (de exemplu, dinți fracturați, deplasați sau deformați)

Unde pot găsi un stomatolog pediatru?

La INOVADENT găsiți specialiști din diverse ramuri ale stomatologii, inclusiv pedodonție. Medicii au o abordare atentă și grijulie față de copilul dumneavoastră, astfel evitând frica și anxietatea atât a copilului, cât și a parinților.

De obicei, copii nu sunt întotdeauna capabili să aibă răbdare și cooperare în timpul unui consult stomatologic. Medicul nostru pediatru știe să examineze și să trateze copiii în moduri care să îi facă confortabili.

Stomatologia pediatrică de la INOVADENT este cea mai bună îngrijire pentru copiii dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți citi și alte articole