Costul întregului tratament poate fi achitat în rate fixe prin TBI Bank.

Ce Este Eroziunea Dentară și Cum Poate Fi Prevenită?

Eroziunea dentară reprezintă procesul de pierdere progresivă a smalțului dentar ca urmare a acțiunii acizilor, fără a implica acțiunea bacteriilor precum în cazul cariilor. Este o problemă tot mai frecventă și poate avea consecințe semnificative asupra sănătății orale. Iată tot ce trebuie să știi despre eroziunea dentară și modalitățile de prevenire:

Ce Este Eroziunea Dentară?

Eroziunea dentară apare atunci când smalțul, stratul extern dur al dinților, se deteriorează treptat datorită acizilor. Acești acizi pot proveni din diverse surse, inclusiv alimente și băuturi, precum băuturile acidulate, citricele și alimentele bogate în acid.

Simptome ale Eroziunii Dentare:

 1. Sensibilitate dentară la temperaturi extreme.
 2. Schimbări în culoarea dinților.
 3. Mărirea spațiilor dintre dinți (dinții devenind mai transparenti).
 4. Durere sau disconfort la consumul de alimente sau lichide acide.

Cum Poate Fi Prevenită Eroziunea Dentară?

 1. Limitarea Consumului de Alimente și Băuturi Acide:
  • Redu sau evită consumul de băuturi acidulate, sucuri citrice și alte alimente bogate în acid. Dacă le consumi, folosește o paie pentru a minimiza contactul cu dinții.
 2. Clătirea Cu Apă După Consumul de Alimente Acide:
  • După consumul alimentelor și băuturilor acide, clătește-ți gura cu apă pentru a neutraliza aciditatea și a preveni acumularea acesteia pe dinți.
 3. Utilizarea Corectă a Periutei de Dinti:
  • Așteaptă cel puțin o oră după consumul alimentelor acide înainte de a-ți peria dinții, deoarece smalțul devine temporar mai moale după expunerea la acizi.
 4. Adoptarea Unei Diete Sănătoase pentru Dinți:
  • Include alimente bogate în calciu și fosfor, cum ar fi laptele, brânza și fructele și legumele proaspete, pentru a întări smalțul.
 5. Vizite Regulate la Dentist:
  • Programarea de vizite regulate la dentist permite depistarea timpurie a semnelor eroziunii dentare și implementarea măsurilor preventive corespunzătoare.

Concluzie:

Eroziunea dentară poate fi prevenită prin conștientizarea surselor de acizi și adoptarea unui stil de viață care să protejeze smalțul dentar. Colaborarea cu medicul dentist și adoptarea unor obiceiuri de igienă orală corecte sunt cheia menținerii unui zâmbet sănătos și strălucitor. ????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți citi și alte articole